Brussel: de stad van de Slechtvalk

April 2019

Al vijftien jaar huist er een paartje Slechtvalken 55 meter hoog in de noordertoren van de Sint-Michiels-en-Goedelekathedraal in hartje Brussel. Van daarboven heb je een prachtige blik over heel Brussel, van de Grote Markt tot aan het Atomium, van de toren op Hoogte 100 tot de triomfboog van het Jubelpark. Geen ornitholoog herinnert zich een paartje Slechtvalken in Brussel! In die vijftien jaar zijn er al 50 jonge valken uitgevlogen.

Het wijfje dat er vorige jaar nestelde, is in 2002 in Duitsland geboren, op 230 km van Brussel. Dit bewijst haar ring. Voor een slechtvalk is 17 jaar stokoud! Zien we ze dit jaar nog op de kathedraal? Komen de paartjes uit Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel terug? Zullen er deze lente nieuwe paartjes nestelen in de hoofdstad van Europa? Vorig jaar waren er 14.

Je kunt samen met ons de nestcyclus van de Brusselse Slechtvalken volgen. Van zodra ze uit het ei komen tot ze uitvliegen. Heel dicht bij de nesten hebben we camera’s geplaatst. Hun beelden worden in hoge resolutie gestreamd naar deze website. Het spektakel dat je ziet, is 100 % natuurlijk: er komen geen kunstgrepen van te pas. Op elke locatie zijn de Slechtvalken op natuurlijke wijze aangekomen.

Welkom op de website van de Slechtvalken van Brussel!

 

 

Bekijk het videoalbum

Kaart van de broedsites van de Slechtvalken te Brussel

Top