Bewijs met beeld!

De adoptie van de valkenweesjes van de kerk van Helmet krijgt een nieuwe dimensie!

Gisteren werd het slechtvalk vrouwtje van de Sint-Hubertuskerk van Watermaal-Bosvoorde geobserveerd toen ze twee van haar ‘legitieme’ valkjes en het weesje van Helmet - dat vorige vrijdag onder adoptie werd geplaatst- aan het voeden was. De beelden in de bijlage van de blog vormen het bewijs! De adoptievalk is gemarkeerd met een gele ring gegraveerd met de code A: D. Met zijn pleegbroers en –zussen, is hij nu bezig de hemel van Brussel te verkennen! Maar hij vliegt nog niet verder dan enkele tientallen meters van de kerk vandaan. Hij is nog te onervaren. Beetje bij beetje, dag na dag, zal hij – zullen zij – meer zelfvertrouwen krijgen, beginnen spelen met de luchtstromen mee, een duif achtervolgen, een meesje… een parkiet.

Dit is topnieuws voor dit valkje, maar ook ver daarbuiten! We kunnen nu bewijzen dat deze methode werkt en het resultaat delen met collega's over de hele wereld. De Russische ornithologen met wie we nauw samenwerken, hebben de info van Sint-Petersburg al naar de kusten van de Stille Oceaan gestuurd!

Dit soort actie is natuurlijk niet het resultaat van het werk van één persoon! Deze operatie werd uitgevoerd dankzij de teams van de Kerkfabriek van de Heilige-Familiekerk van Helmet,  van de gemeente Watermaal-Bosvoorde, van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, de Speleo-groep Redan, de DBDMU / brandweerlieden van Brussel-Hoofdstad, de Koninklijke Vogelbescherming (het Revalidatiecentrum voor wilde vogels en zoogdieren van Brussel) en medewerkers van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

 

foto’s en videos Blog 31/05/2019:

Foto 1: Het geadopteerde valkje zit op 65 m hoogte op een stelling (foto DV).

Foto 2: de pleegvader zet zich ook op de kerk. Hij is aan het opletten! (foto DV).

Foto 3: de moeder komt aan, ze brengt een prooi! (foto DV).

Foto 4: de moeder voedt haar pleegvalkje. Succesvolle operatie, bewijs bij afbeelding! (foto DV).

Video 1: het valkje van Helmet roept, hij heeft honger (video DV).

Video 2: het wijfje voedt haar pleegvalkje! (video DV).

Video 3: het pleegvalkje is voldaan maar nog steeds onhandig! (video DV).

Video 4: Op naar de volgende! De moeder voedt vervolgens een van haar "legitieme" valkjes. (video DV).

Top