Eerste piepjes in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal !

8:48, deze ochtend, het nieuwe slechtvalkvrouwtje van de kathedraal draait zich om en om op haar eieren. Ze lijkt zenuwachtig. En dan zet ze zich een beetje recht. Je kunt een iets lichtere zone zien aan het stompere uiteinde van een van haar vier eieren. Is dit een teken dat het ei begint te breken, dat er binnenkort een eerste valkje uitkomt? Niet zeker, de waarneming was te kort en onopvallend.

Twee minuten later tilt de vrouwtjesvalk zich een beetje op … een piepend kuiken! We horen het perfect! Het duurt maar een paar seconden, je kunt duidelijk de punt van zijn snavel onderscheiden waarmee hij zich een kleine opening doorheen de eischaal heeft gepikt. Hij is nog niet uit het ei, toch horen we hem! Hij begint nu al te communiceren met zijn moeder en de andere eieren. Spits je oren, en luister maar! Het proces gaat nog de hele dag duren. Op zijn minst!

Vrijdag waren er teams van specialisten die het camerasysteem ontwikkelen, installeren en onderhouden (Bodelec Design & Technology), en het verspreiden en uitzenden van de HD beelden op het internet organiseren (Storycatcher), nog aan het werk in de klokkentoren van de kathedraal om onze nieuwe microfoon te installeren. Nog een betere! Om de eerste piepjes van een nieuwe generatie slechtvalken vast te leggen! Om toegang te krijgen tot de klokkentoren van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, was het ook nodig om het team van de kerkfabriek van de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele te storen. En ondertussen, waren ook de ingenieurs van Tadaam, die de verzending  van de 4G-gegevens vanaf de toren van de kathedraal beheren, hard aan het werk om een stabiel signaal met voldoende stroom te garanderen om de beelden van drie camera’s te gelijk de wereld in te sturen. En het geluid!

Bedankt iedereen, en bravo voor iedereen!

 

Top