Didactiek

De vogelsoorten in deze lijst werden gevangen door de slechtvalken van de kathedraal. Door op hun naam te klikken, zie je de verenverzameling die ons toeliet om hen te identificeren.

Grote lijster, Koperwiek, Merel, Spreeuw, Zanglijster, Kransvogel, Gierzwaluw, Vink, Halsbandparkiet, Houtsnip, Watersnip, Goudplevier, Torenvalk, Waterhoen, Koekoek, Kwartel, Bokje, Stadsduif, Tortelduif, Kievit, Kanoet, Tureluur, Turkse tortel

Als je meer wilt te weten komen over de slechtvalken in Europa, kan je op de volgende sites terecht:

www.cowb.be
Website van de Ornithologische Commissie van Watermaal-Bosvoorde (OCWB) over de avonturen van het tweede koppeltje Slechtvalken dat in Brussel nestelt. Het project “Valken voor Iedereen” werd in samenwerking met de OCWB  in 2005 opgestart.

Slechtvalken op de centrale van Electrabel in Doel
Op deze website kan je de Slechtvalken bekijken die in een van de nestkasten wonen die Electrabel tegen de wanden van de koeltorens van de kerncentrale in Doel heeft opgehangen.  Aangezien de nestkasten op een hoogte van 110 meter geïnstalleerd zijn, kunnen de valken vanuit hun nest de Noordzee zien!

http://p.behr.free.fr
Een blog over de Slechtvalken die sinds 2004 in de basiliek van Notre-Dame de Lourdes in Nancy nestelen. Je vindt er veel informatie over de biologie van de soort.

http://derbyperegrines.blogspot.com
Sinds 2006 nestelt een koppeltje Slechtvalken in de kathedraal van Derby, Engeland. Op deze blog vind je foto’s, filmpjes, en een webcam die elke 6 seconden nieuwe beelden van deze valken toont. Fantastisch!   

www.london-peregrine-partnership.org.uk
De Slechtvalken nestelen ook in Londen. Net zoals in Brussel werken de ornithologen er samen met de lokale politie. Bekijk zeker de verbazingwekkende foto’s onder “Gallery”.

www.werkgroepslechtvalk.nl
Wil je alles te weten komen over de Slechtvalken die in Nederland nestelen? Bezoek dan zeker de site van de Werkgroep Slechtvalk Nederland. Je kan er zes koppeltjes live bekijken.  

www.ag-wanderfalken.de
Hier vind je het laatste nieuws over de Slechtvalken die in het Duitse Heidelberg nestelen.

www.birdcam.it
De Slechtvalken in Italië behoren tot een andere ondersoort en nestelen een beetje vroeger dan bij ons. In Rome worden zes koppeltjes nauwlettend in de gaten gehouden met camera’s die voor hun nest geplaatst zijn. Je kan ze hier bekijken. 

http://webcam.peregrinus.pl
Live-beelden uit Warschau, waar Slechtvalken het hoogste nest in Europa hebben gebouwd. Het bevindt zich op een hoogte van 200 meter op de 45e verdieping van een building die de Poolse hoofdstad domineert.

http://nestblick.vsenet.de/cgi-bin/guestimage.html
Live beelden van een nest op de top van een industriële schoorsteen in Saarbrücken, Duitsland. 

www.falcoperegrinus.net
En tot slot vind je alles wat u ooit wilde weten over de Slechtvalken in Europa op de site van de Europese Werkgroep.

Top