Het uitvliegen van de 4 valkjes van de ULB in 9 video’s

Ze hebben het gedaan! De vier valkjes vlogen deze week uit.

Een eerste wierp zichzelf op 2 juni in de leegte, om 11:51:54 onder de nieuwsgierige blik van zijn 3 broers (video 1). Al meerdere dagen waren ze aan het flapperen en flapperen met hun vleugels om klaar te zijn voor de grote dag. En daar zijn we nu aanbeland! In het nest blijft er geoefend worden (video 2) en om 14:01:12, vliegt het tweede valkje op zijn beurt uit (video 3).

De dag breekt aan op 3 juni aan de ULB, één van de twee valkjes in het nest speelt met de schaduw (video 4). Ze zijn dus nog met twee. Niet voor lang, want nummer 3 verlaat het nest om 11:44:55 (video 5). Het valkje dat nu alleen overblijft, moet eten! Zijn moeder brengt hem een volledige duif om 13u10. Zijn reactie is verbazend. Hij stort zich niet op de prooi, maar voert een soort van dans uit en roept klagelijk. Zijn moeder blijft in eerste instantie onbewogen, en besluit dan om de duif te pluimen (video 6).

De volgende ochtend komt het mannetje de laatste kleine voeren. Hij brengt een duif, die al gedeeltelijk opgegeten is. Dan valt er een ander valkje uit de lucht, die klaarblijkelijk komt profiteren van deze gemakkelijke maaltijd (video 7). De bezoeker gaat weer weg in de loop van de namiddag. De avond valt en het valkje blijft dus opnieuw alleen in het nest (video 8). Het is uiteindelijk de 6de juni om 11:07:50 dat het vierde valkje van de ULB zijn nest verlaat (video 9).

Ze vliegen!

Top