Het tweede valkje van Ukkel is goed uitgevlogen

’t Valt niet te ontkennen: het uitvliegen van de valkjes van Ukkel ging snel dit jaar! Want meestal zijn ze uren, nee dagen, bezig met wandelen in het kader van het uurwerk, terug in het nest te lopen, evenwichtsoefeningen uit te voeren op de wijzers van de klok, die natuurlijk… zonder ophouden bewegen; deze lente ging het echter van één, twee, drie, vlieg uit!

Het was 6u19 deze ochtend, toen het tweede valkje zich in de grote leegte wierp. Uitvliegen geslaagd zoals video 1 aantoont.

Op het einde van de dag, bereikt de activiteit aan de Sint-Jobkerk zijn hoogtepunt. Een jonge slechtvalk cirkelt rond boven de wijk en landt hoog op een bliksemafleider, naast de windvaan (video 2). Het vrouwtje komt aan met een stuk van een helemaal bevederd en bloedige prooi (video 3). Juist onder haar, schreeuwt het tweede valkje van de honger (video 4). Het vrouwtje roept het zachtjes (video 5), maar hij blijft op het stenen versiersel zitten, 1 meter onder haar (video 6). Het tweede valkje zweeft neer van de klokkentoren en gaat niet ver van zijn moeder zitten (video 7), die naar hem toegaat en hem de prooi overhandigt (video 8).

Dat is het, twee nieuwe valken vliegen in de lucht van Ukkel!

Top